Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Депутати Полтавської облради відмовили у погодженні видачі 5 спецдозволів на видобування надр

DSC_0130

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр депутати облради вирішили відмовити у погодженні спеціальних дозволів Державній службі геології та надр України. Рішення приймуть на позачерговій сесії, яка відбудеться 23 березня.

Участь у засіданні комісії взяли перший заступник голова облради Євгеній Холод, заступник голови облради Анатолій Ханко та перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький.

Мова йшла про відмову звернень Державної служби геології та надр України щодо погодження видачі спеціальних дозволів на видобування надр ПАТ “Укргазвидобування”, ТОВ “Астрогаз” та ТОВ “Реал” на території Полтавщини, зокрема Котелевського, Зіньківського, Чутівського, Полтавського та Карлівського районів.

Постанова Кабінету Міністрів України, якою регламентовано погодження органами місцевого самоврядування спеціальних дозволів на користування надрами, не дозволяє ефективно працювати депутатському корпусу облради. Адже деякі документи нам надійшли лише сьогодні, а до 25 березня необхідно прийняти чи відхилити звернення. Ми не маємо часу, аби добре вивчити питання, тож відмовляємо Державній службі геології та надр України”, – зазначив Євгеній Холод.

“Результат один — відмова. Добре, що депутати облради продовжують боротьбу з Постановою Кабміну, яка відібрала права у місцевих громад наповнювати свої бюджети”, – додав депутат облради Валерій Прядко.

Голова постійної комісії Сергій Мамоян та його заступник Олег Діденко наголосили, що має бути чіткий механізм передачі коштів, щоб сільські громади наповнювали свої бюджети та розвивали інфраструктуру.

Перейти до вмісту