Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Благодійна організація проконтролює розгляд петицій

Перший заступник директора Полтавської обласної благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» Андрій Олєйніков повідомив, що в рамках проведення благодійної акції: „Підтримай заходи з запобігання травматизму” було ініційовано подання до Полтавської міської ради двох петицій, набрали необхідну кількість для розгляду голосів:

–          Про ремонт асфальтної частини дороги (спуску) з Білої Альтанки;

–          Про ремонт сходинок центрального підземного пішохідного переходу

Було визначено такі об’єкти, направлено відповідні петиції, проведено майстер-клас із волонтерами щодо організаційного та інформаційного супроводження благодійної акції.

Метою даної акції є привернення уваги суспільства до запобіганню травматизма серед населення міста Полтава в місцях пересування значної кількості людей та покращення естетичного вигляду цих об’єктів.

Андрій Олєйніков зазначив,  що порушені в петиціях питання знаходяться в конпетенцції саме місцевого самоврядування та потребують лише: визначення об’єму робіт, загальної кошторисної вартості, проведення ремонту. Благодійна організація буде інформувати полтавців про розгляд петицій в засобах масової інформації та соціальних мережах.

Асоціація й надалі буде проводити благодійну акцію „Підтримай заходи з запобігання травматизму” та пропонує кожній громадській організації міста провести подібні  заходи, або інші важливі заходи, для цього потрібно лише чотири кроки:

– визначити проблемне питання, яке знаходиться в компетенції органів місцевого самоврядування;

–          подати петицію;

–          організувати збір голосів;

–          контролювати хід розгляду петиції.

Перейти до вмісту