Ви тут:
Головне Економіка Полтавщина Суспільство 

Більше 4-х годин тривала обласна комісія з питань охорони здоров’я та соцзахисту

DSC_0371

16 березня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.

У засіданні, яке вела голова комісії Людмила Овчаренко, взяли участь заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, депутати обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадських організацій.

Відповідно до порядку денного депутати заслухали інформацію директора Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмили Корнієнко про виконання у 2015 році заходів обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки та розглянули зміни до програми , які плануються у 2016 році.

Як доповіла Людмила Корнієнко, заходи програми направлені на вирішення питань організаційно-правового, інформаційного, матеріально-технічного, медичного та соціально-побутового забезпечення осіб з інвалідністю. У рамках реалізації обласної Комплексної програми також запроваджено нову форму комплексної соціальної адаптації демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в АТО, та членів їх сімей шляхом надання оздоровчих послуг у санаторно-курортних закладах області. На вказані цілі спрямовано 7, 5 млн. грн. (в тому числі коштів обласного бюджету 6 млн. грн., місцевих бюджетів – 1, 5 млн. грн.). Протягом 2015 року закуплено 1782 путівки для 1007 демобілізованих та 775 членів їх сімей.

Відповідно до інформації Полтавського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за період з березня по грудень 2015 року відвідано за місцем проживання та сформовано «Соціальні паспорти» 2955 сімей демобілізованих військовослужбовців, які проходили військову службу в районах проведення антитерористичної операції. Станом на 28.12.2015 року в результаті здійснення соціального супроводження:2913 демобілізованих пройшли комплексне медичне обстеження,162 особи пройшли огляд медико-соціальних експертних комісій, на диспансерний облік взято 369 осіб, в госпіталях міст Полтави, Кременчука та Лубен проліковано 407 учасників АТО;527 сім’ям оформлено державні соціальні допомоги;1642 сім’ям оформлено субсидії;1411 отримали статус безробітного, 145 – працевлаштовано, 213 – залучено до громадських робіт, 59 – пройшли професійне навчання, 28 демобілізованих за сприяння центрів зайнятості започаткували підприємницьку діяльність та отримали допомогу по безробіттю одноразово.

Людмила Корнієнко також поінформувала депутатів про внесення змін до обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки. Проект змін до програми передбачає виділення коштів з обласного бюджету у розмірі 6,1 млн. грн. для продовження у 2016 році оздоровлення учасників АТО та членів їх сімей у санаторно-курортних закладах області, 3,2 млн. грн. для поліпшення матеріального становища окремих категорій громадян, які гостро потребують допомоги та 300 тис. грн. на безкоштовне забезпечення медикаментами за рецептами 6 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Комісія взяла до відома дану інформацію та підтримала запропоновані профільним Департаментом відповідні зміни до Програми.

З поміж іншого депутати розглянули та підтримали проект Положення про проведення конкурсного відбору кандидата на заміщення вакантної посади керівника (директора) комунального підприємства, установи, організації спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Полтавської області, зміни до Регламенту Полтавської обласної ради сьомого скликання, проект Програми економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2016 рік.

Насамкінець депутати розглянули звернення до комісії, по яких були прийняті відповідні рішення, – сказано в повідомленні облради.DSC_0366 DSC_0367 DSC_0368 DSC_0370

 

Перейти до вмісту