Ви тут:
Головне Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“За тиждень на Полтавщині сталося 36 надзвичайних подій, внаслідок яких загинули п’ятеро людей”, – Стеблянко

З 1 по 7 лютого на Полтавщині сталося 36 надзвичайних подій, внаслідок яких загинули 5 людей, у тому числі і 1 неповнолітній, травмовані або постраждали 28 людей, серед яких 9 дітей та врятували 4 людини. Про це, під час апаратної наради у голови Полтавської ОДА, повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Віктор Стеблянко.

“За тиждень у Полтавській області виникло 13 пожеж, внаслідок яких 3 людини загинули та 1 врятована. Кількість пожеж (вибухів) з початку року на 21% більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли виникла 121 пожежа. Під час пожеж цьогоріч загинули 12 людей, що так само, як і минулого року, постраждали або травмовані 6 людей, що більше на 33% минулорічного показника, коли постраждали 4 людини. Врятовано з початку року 4 людини, а в минулому році – двоє”, – розповів Стеблянко.

Він зазначив, що на Полтавщині за тиждень сталося 13 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких 1 неповнолітній загинув та 20 людей травмовані.

Крім того, зафіксований 1 випадок виявлення застарілих боєприпасів поблизу с. Рокитне Кременчуцького району. Наразі ж, групою піротехнічних робіт АРЗ СП ГУ ДСНС України у Полтавській області гранату знищено.

“Також стався 1 випадок руйнування зовнішньої стіни будівлі житлового призначення у с. Лісок Ленінського району м. Полтави, в житловому будинку на 2-х господарів, сталося часткове руйнування зовнішньої стіни будинку на площі 4 м2. Причина руйнування зовнішньої стіни – встановлюється. Загиблих та постраждалих не має”, – зазначив Віктор Стеблянко.

За 1 по 7 лютого на Полтавщині зареєстрували 4 випадки отруєння токсичним та іншими небезпечними речовинами, внаслідок яких 7 людей, з них 6 дітей, постраждали. Також сталося 4 нещасних випадки, внаслідок яких 1 людина загинула, 1 травмована та врятовані 3 людини.

“Щодо ситуації про захворюваність населення на грип та ГРВІ, то слід зазначити, що на території області в районах та містах спостерігається зменшення перевищення епідпорогового рівня у порівнянні з минулим тижнем. Перевищення епідпорогового рівня в середньому по області складає 41,2%. Найбільш складна ситуація спостерігається в Козельщинському – 64,8%, в Лохвицькому – 35,8%, в Чутівському – 28,5%. В 272 навчальних закладах області призупинено навчання та вони закриті на карантин (щодо кожного району вирішується питання про поновлення навчання індивідуально). Внаслідок захворюваності з початку сезону померли 2 людини (в м. Полтаві та в Зіньківському районі)”, – сказав Віктор Стеблянко.

Він наголосив, що з метою надання допомоги соціально незахищеному населенню, підрозділами ДСНС спільно з органами місцевої влади та обласного товариства «Червоного хреста України» з 31.12.2015 року на території області встановлені та працюють 80 пунктів обігріву. Станом на 8 лютого пункти обігріву відвідали 564 людини.

Перейти до вмісту