Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

У Миргороді знайшли викрадені автівки (ФОТО)

До чергової частини Миргородського відділу поліції з повідомленням про викрадення автомобілів звернулось двоє містян. Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

У 69-річного заявника невідомі викрали автомобіль ВАЗ «2101», а в 44-річного – авто ЗАЗ «DAEWOO».

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події з’ясувала, що потерпілі являються сусідами по гаражах в кооперативі.

Обоє чоловіків пояснили, що з грудня минулого року до кінця січня поточного року до своїх гаражів не навідувались.

Про пошкодження запірних пристроїв на гаражних воротах дізнались від голови кооперативу, а коли прийшли – виявили зірвані замки та відсутність автівок. Миргородські поліцейські розпочали заходи по розкриттю правопорушення.

Начальник Миргородського відділу поліції Василь Овчаренко розповідає:

«В ході перевірки підоблікових осіб, в гаражі 41-річного чоловіка правоохоронці виявили викрадений в Миргороді автомобіль ЗАЗ «DAEWOO», який чоловіку залишив на тимчасове зберігання його 27-річний товариш. Вже через годину 27-річний підозрюваний у незаконному заволодінні транспортним засобом був затриманий та доставлений до Миргородського відділу поліції».

Автомобіль ВАЗ «2101» виявили під час несення служби на маршруті патрулювання працівники наряду групи реагування Миргородського відділу поліції охорони, які на службовому автомобілі здійснювали патрулювання міста Миргород.

За обома фактами незаконних заволодінь транспортними засобами в Миргородському відділі поліції відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством викрадачу автівок загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі правопорушнику оголошено про підозру і обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.

Перейти до вмісту