Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Миргороді презентували книгу про історію кобзарства

http://myrgorod.pl.ua/files/sys/images/imgef64cb80a1afdf8de3b3bb2ecf0735df.jpg

У Миргородському краєзнавчому музеї презентували книгу Людмили Розсохи “Миргородські кобзарі й бандуристи”. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

В енциклопедично-довідковому виданні йдеться про історію кобзарства на Миргородщині. Особливу увагу авторка приділила новітньому бандурництву 20-х – 80-х років XX ст, яке було яскравою віхою в історії української культури. 200 сторінок книги розкривають персоналії досі невідомих і напівзабутих народних музик та співаків.

На презентацію завітали поціновувачі минувшини миргородського краю, історики, дослідники, краєзнавці, творча інтелігенція. Заступник міського голови Костянтин Кірпосенко вручив заслуженому працівнику культури України Людмилі Розсосі Подяку міської ради.

У доробку  Людмили Розсохи це вже 12-та дослідницька праця. Авторка подякувала усім добровільним помічникам у видавництві книги та міській владі. Видання вийшло накладом 200 примірників. Перегорнути сторінки енциклопедично-довідкового видання можна у бібліотеках Миргорода.

http://myrgorod.pl.ua/files/images/News/2016/02/18/5/image001.jpg

Перейти до вмісту