Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці обговорюють питання увічнення пам’яті захисників сучасної України

У Кременчуці обговорюють питання щодо увічнення пам’яті захисників України. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Секретар міської ради Юрій Гриценко зазначив, що серед кременчужан багато патріотів, які тільки за останні два роки власним прикладом довели наскільки вони  люблять Україну.  За два роки визвольної боротьби Кременчук втратив 30 своїх земляків: учасник Революції гідності Ігор Сердюк загинув на Майдані Незалежності 18 лютого 2014 року, а 29 кременчужан віддали своє життя за цілісність держави у зоні АТО.

Усі патріоти заслуговують на велику повагу та пошану, тому наразі вирішується питання про визначення місця, де кременчужани могли б у подальшому проводити пам’ятні заходи, присвячені подвигу українських патріотів. Після громадських обговорень таким місцем може стати парк «Ювілейний», який хочуть перейменувати у парк  «Слави».

Наразі управління культури та туризму та інші структурні підрозділи виконавчого комітету Кременчуцької міської ради  готуються до проведення конкурсу на кращий ескіз пам’ятних скульптур, що  планується встановити на честь увічнення подвигів Героїв Майдану,  учасників АТО та  волонтерів, у парку «Слави».

Перейти до вмісту