Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

Рятувальники закликають полтавців не виходити на тонку кригу

З початку тижня по всій території України спостерігається підвищення температурних показників, що сприяє таненню та руйнуванню льодового покриву на водоймах. За таких умов вихід на тонку кригу та риболовля становлять надзвичайну загрозу для життя та здоров’я людей. Проте громадяни здебільшого ігнорують елементарні правила безпеки і продовжують виходити на лід, що і стає причиною трагічних наслідків. Так, з початку січня рятувальниками зафіксовано вже 22 випадки загибелі людей на водоймах, з яких 2 дітей. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Саме тому, з метою попередження виникнення надзвичайних подій на водоймах наразі у всіх регіонах країни тривають інформаційно-роз’яснювальні рейди. Під час таких заходів фахівці ДСНС України із залученням представників ЗМІ відвідують місця масового перебування людей на льоду та проводять з громадянами профілактичні бесіди, розповідають людям про небезпеку виходу на тонку кригу, вручають їм пам’ятки та листівки із попереджувальним змістом. Крім того, рятувальники відвідують навчальні заклади країни, де проводять профілактичні уроки із дітьми щодо безпеки на льоду.

Окрім цього, рятувальники розповідають та демонструють громадянам як правильно надати допомогу у випадку, якщо людина провалилася під лід. Адже вміння правильно допомогти потерпілому допоможе зберегти людське життя.

Так, впродовж цього тижня такі рейди та профілактичні уроки були проведені у Житомирській, Херсонській, Дніпропетровській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Черкаській областях та в місті Києві.

Подібні інформаційно-роз’яснювальні рейди проводитимуться й надалі з метою запобігання загибелі населення на водоймах та під час зимової риболовлі, навчання людей діям в умовах виникнення надзвичайних ситуацій. Інформація про подібні рейди публікуватиметься на офіційному сайті ДСНС України та в соціальних мережах.

Перейти до вмісту