Ви тут:
Головне Кримінал Полтавщина Суспільство 

Прокуратура домоглася екстрадиції вбивці дівчини з Чутівського району

Генеральною прокуратурою Російської Федерації задоволено запит Генеральної прокуратури України про видачу (екстрадицію) мешканця Чутівського району для притягнення його до кримінальної відповідальності за п.10 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство, поєднане із зґвалтуванням) та ч. 4 ст. 152 (зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки) КК України. Про це повідомила начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури Полтавської області Галина Скотаренко.

За її словами, прокуратурі Полтавщини доручено організувати  етапування хлопця із Рязанської області до слідчого ізолятора за місцем здійснення кримінального провадження. 

Нагадаємо, у лютому 2015 року після відпочинку в кафе неповнолітній хлопець зґвалтував, а потім убив 21-річну дівчину. Досудове розслідування у кримінальному провадженні, здійснюване слідчим управлінням УМВС України в області, після повідомлення особі про підозру у скоєнні злочинів було зупинене на підставі п. 2 ч. 2 ст. 280 КПК України (у зв’язку з переховуванням підозрюваного від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності). 

Перейти до вмісту