Ви тут:
Україна 

Порошенко закликав Парламент ухвалити пакет законів для подальших реформ

 

 

фото: prezident.gov.ua
фото: prezident.gov.ua

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку повідомив, що вчора мав телефонну розмову з Директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, під час якого було обговорено подальші кроки співробітництва.

“Я хочу сказати нашим ворогам і опонентам – ті, хто сподівався, що програма фінансування і програма нашої співпраці з МВФ припинена – не дочекаєтесь. Навпаки – ми обговорили те, що треба прийняти найближчим часом”, – сказав Петро Порошенко, повідомляє прес-служба Президента.

За словами Президента, серед кроків, які необхідно здійснити Україні найближчим часом, ухвалення низки законопроектів з так званого безвізового пакету та виконання положень Меморандуму співпраці з МВФ.

“Раджу, щоб Уряд і Верховна Рада сконцентрувалися на прискоренні запровадження ефективного корпоративного управління найбільших підприємств України, продовжили реалізацію і імплементацію програми корпоративного управління НАКу “Нафтогаз”. В перший же пленарний тиждень прохання, щоб ми сконцентрувалися і проголосували законодавство про приватизацію, і закони про безвізовий режим”, – наголосив Глава держави. Він висловив сподівання, що до кінця поточного тижня отримає всі законопроекти від Уряду і зазначив, що Парламент має розглянути їх як невідкладні.

За словами Петра Порошенка, це будуть зміни до Закону про призначення антикорупційного прокурора, які повністю погоджені з МВФ і опрацьовані Урядом, питання роботи Національного агентства з питань запобігання корупції, питання спецконфіскату.

Глава держави також закликав народних обранців не лише на словах декларувати підтримку проєвропейського напрямку країни, а й підтримувати його реальними діями. 

Перейти до вмісту