Ви тут:
Головне Офіційно Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Олександр Біленький пропонує відновити діяльність Координаційної ради голів районних рад при голові обласної ради

10

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький з робочим візитом 10 лютого відвідав Чорнухинський район. Графік перебування очільника був надзвичайно насиченим. Він провів виїзний прийом громадян, зустрівся з представниками місцевих громад, відвідав соціальні та культурні заклади. Основною метою голови обласної ради було почути проблеми людей і побачити їх на власні очі. Тому свої виїзні прийоми розпочав саме з Чорнухинського району.

–  Питання, з якими приходили люди на прийом, були найрізноманітнішими. Це проблема фінансування шкіл, харчування дітей, ремонт доріг в районі і поза його межами, земельні проблеми – зокрема виділення ділянок бійцям АТО, пільгове перевезення. Обсяг проблематики, звичайно, типовий, але зі своєю географічною різноманітністю, – сказав Олександр Біленький.

Та вирішити таке розмаїття проблем органам місцевого самоврядування та представницької влади поодинці важко.

–  Під час роботи сьогодні я запропонував новий формат співпраці – відновити діяльність Координаційної ради голів районних рад при голові обласної ради  і закликаю приєднатися до цієї роботи усіх очільників представницьких органів, – зазначив  голова обласної ради.

IMG_5580Якість доріг – чи не найголовніше питання, яке хвилює мешканців Чорнухинського району. З ним вони прийшли на особистий прийом до голови обласної ради Олександра Біленького.

– Найгірша дорога – це Гільці-Богодарівка-Мехедівка. Її активна експлуатація призвела до руйнування, що фактично відірвало 2 сільські ради від райцентру. Там діти не можуть доїхати до школи, а “швидкі” – дістатися до хворих, – бідкається заступник голови райдержадміністрації Микола Граменко.

За окремою програмою на два наступних роки з бюджетів усіх рівнів та за допомогою інвесторів на ремонт дороги Гільці-Богодарівка-Мехедівка планують витратити 1 млн. 800 тис. грн. Зараз на роботи розробляється проектно-кошторисна документація.

– А взагалі проблема доріг місцевого значення – надзвичайно гостра. Окремо відремонтувати дорогу коштом якогось одного бюджету – дуже важко. Тут потрібно об’єднувати зусилля бюджетів різних рівнів – від сільського до державного. А місцеві громади повинні продемонструвати свою зацікавленість у якісних дорогах та їх утриманні, – переконаний Олександр Біленький.

IMG_5584Василь Ващенко вже два роки не може переоформити пенсію по інвалідності. Нарікає – в Чорнухинському районному управлінні Пенсійного фонду при перерахунку не врахували допомоги на оздоровлення та індексацію внесків, які з його зарплати сплачувалися регулярно.

– Я звернувся до начальника райуправління – мені сказали, що перерахунки правильні. Подав до Чорнухинського районного суду, який виграв. Пенсійний фонд намагався оскаржити рішення в Харківському апеляційному суді, але там рішення залишили без змін. Незважаючи ні на що, чиновники не бажають перераховувати пенсію, – сказав Василь Михайлович.

Зі своєю бідою пенсіонер прийшов до голови обласної ради Олександра Біленького. Оскільки таке звернення було вже не першим, очільник обласної ради почав вирішувати проблему відразу. Зателефонував заступнику начальника управління Пенсійного фонду області Володимиру Носенку і запросив на зустріч.

– Щоб не було “переписок по колу” і “зіпсованих” телефонів плануємо провести зустріч у форматі круглого столу. В ньому візьмуть участь як скаржники, так і представники пенсійного фонду. Ми зберемося всі разом і вирішимо це питання швидко і колегіально. Наше завдання – не пошук винних, а вирішення проблем людей, – запевнив Олександр Біленький.

Багатостраждальну річку Многа ніяк не можуть вичистити близько 8 років. У 2013 на розчистку виділили 300 тисяч гривень. Але реалізувати програму не вдалося.

– На сьогодні виконано робіт на 106 тисяч гривень. Але підрядник з незрозумілих причин виконувати її далі не хоче, чи не може, – каже Микола Турчин, заступник голови Чорнухинської районної ради.

Кошти, 194 тисячі, залишились. Тому на сьогодні найголовніше питання – хто буде продовжувати роботи?

– Сьогодні потрібно вирішити взаємодію з діючим підрядником. До цього залучимо фахівців облдержадміністрації. Зрозуміла проблема, коли коштів нема, а тут навпаки – гроші є, а роботи не має, – сказав Олександр Біленький.

Освіта, культура, медицина – ці та ще багато інших питань голова обласної ради обговорив з мешканцями Чорнухинського району. Зійшлися на спільній думці – потрібен прямий постійний діалог, а позитивні зміни можливі за тісної співпраці місцевих громад та обласної влади.

2

3

4

7

8

9

Перейти до вмісту