Ви тут:

На Полтавщині землю сільськогосподарського призначення можна зареєструвати на території області незалежно від її місцезнаходження

землеробство органіка земля

Відтепер речові права на землі сільськогосподарського призначення розташовані в межах Полтавської області можна зареєструвати на території всієї області незалежно від місцезнаходження земельної ділянки. Про це повідомила начальник ГТУЮ у Полтавській області Ірина Пашко.

Головне територіальне управління юстиції у Полтавській області видали наказ від 26.01.2016 № 25/4 «Про скасування наказу «Про визначення структурних підрозділів, які здійснюють державну реєстрацію прав на землі сільськогосподарського призначення в межах Полтавської області» від 12.11.2014 № 740/4 та наказів про внесення змін до цього наказу».

Одночасно повідомляють, що відповідно до ч. 5 ст. 3 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» від 01.07.2004 № 1952-IV державна реєстрація права власності та інших речових прав проводиться незалежно від місцезнаходження нерухомого майна в межах Автономної Республіки Крим, області, міст Києва та Севастополя, крім державної реєстрації права власності та інших речових прав, що проводиться нотаріусами незалежно від місцезнаходження нерухомого майна.

Перейти до вмісту