Ви тут:
Головне Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині за хабарі засудили військового комісара та слідчого міліції

Решетилівський районний суд Полтавської області засудив за хабар заступника військового комісара Решетилівсько-Великобагачанського військкомату. Майор-здирник отримав 1900 гривень від місцевого мешканця за виключення його з мобілізаційних списків. Про це повідомили в УСБУ у Полтавській області.

У лютому минулого року співробітники Управління Служби безпеки України в Полтавській області спільно з працівниками військової прокуратури затримали здирника в його автомобілі після одержання грошей.

Суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у виді штрафу в дохід держави у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права займати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків в органах державної влади, строком на один рік.

Хорольський районний суд виніс вирок хабарнику-слідчому місцевого райвідділу міліції. Міліціонер вимагав три тисячі гривень за повернення автомобіля, що тимчасово вилучили під приводом проведення слідчих дій. Після торгів хабарник погодився на меншу суму та отримав тисячу гривень.

У квітні минулого року року співробітники СБ України спільно з прокуратурою та внутрішньою безпекою міліції затримали здирника під час одержання неправомірної вигоди в його робочому кабінеті.

Зловмисника визнано винним за ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України та призначено 17 тисяч гривень штрафу.

 

Перейти до вмісту