Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині викрили схему нелегального імпорту метилового спирту

Як розповіли в оперативному управлінні ГУ ДФС у Полтавській області в ході проведення спеціальних операцій під умовними назвами “Рубіж” і “Акциз” та досудового розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння, шляхом несплати податків в бюджет, грошовими коштами, працівниками оперативного управління ДФС області встановлено, що представники підприємства-учасника зовнішньоекономічної здійснювали імпорт метанолу (метилового спирту), відображаючи його під час митного оформлення як розчинник для видалення лакофарбових покриттів.

P60129-104056

Така схема дозволила ухилитися від сплати податків в особливо великих розмірах, оскільки при митному оформленні незаконно застосовувалася ставка ввізного мита в розмірі 0% (відповідно до законодавства повинна була складати 57,91%) та не сплачувався акцизний податок.

Під час проведення митного оформлення чергової партії товару з дозволу суду проведено обшук в офісному приміщенні підприємства, де вилучено первинну бухгалтерську документацію та сертифікати відповідності проб метанолу. Одночасно проведено огляд залізничних цистерн, в яких виявлено та вилучено 113 тис. кілограм розчину на основі метанолу загальною вартістю понад 2,5 млн. грн.

На даний час проводяться експертні дослідження відібраних зразків імпортованого товару, тривають слідчі дії.

ГУ ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту