Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Миргородська поліція перевіряє власників зброї

PM210image001

З початку року Миргородським відділом поліції за порушення строків перереєстрації зброї притягнули до адміністративної відповідальності 13 осіб. Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

Співробітники Миргородського відділу поліції перевірять всіх власників зброї за місцем проживання.

«Головним результатом проведення таких заходів є те, що необлікована зброя не потрапить до рук правопорушників та не послужить знаряддям насильству. Ігнорування перереєстрації газової та мисливської зброї карається в адміністративному порядку включно до вилучення та анулювання дозволу на право зберігання та використання зазначеної зброї», – зазначив  начальник Миргородського відділу поліції Василь Овчаренко. 

Правоохоронці нагадують, що носіння, зберігання, придбання та виготовлення, збут нарізної вогнепальної зброї і боєприпасів та вибухових речовин без відповідного дозволу згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років, а незаконне зберігання гладкоствольної та газової зброї тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу з конфіскацією зброї».

 

Перейти до вмісту