Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

КримSOS відкриватиме у Полтаві офіс та шукає працівників для нього

Логотип організації КримSOSГромадська організація «КримSOS» відкриває своє представництво в Полтаві. У зв’язку з цим, команда потребує координатора офісу, юриста та соціального працівника.

«КримSOS» — громадська ініціатива, діяльність якої спрямована на реалізацію і захист прав, свобод і інтересів внутрішньо переміщених осіб та інших людей, які постраждали в наслідок збройного конфлікту на сході України і в Криму. Також організація сприяє покращенню національно-культурної та соціально-економічної ситуації в Україні, включаючи АР Крим і місто Севастополь.

Волонтери створили КримSOS, як сторінку в соціальній мережі «Facebook» (https://www.facebook.com/KRYM.SOS/) в перший день російської окупації півострову — 27 лютого 2014 для того, щоб надавати оперативну і перевірену інформацію про ситуацію в Криму. З часом ініціатива переросла зі сторінки в соціальних мережах в одну з найбільших платформ для допомоги внутрішньо переміщеним особам в Україні.

За час існування організація надала гуманітарну допомогу на 5 млн. гривень (нехарчові продукти, одяг, предмети гігієни, тощо), підтримала 160 000 переселенців, провела більш ніж 80 000 консультацій з різних питань та забезпечила житлом понад 1000 сімей з Криму і східних регіонів України.

Наразі організація працює в декількох напрямках: адвокація повернення Криму і актуалізація питання півострову на національному і міжнародному рівнях, адвокація питань, пов’язаних з внутрішньо переміщеними особами, моніторинг і оперативне розповсюдження новин про Крим (інформаційний центр QirimInfo), впровадження освітніх програм, надання психологічної і гуманітарної допомоги переселенцям, розвиток і мобілізація общин, підтримка розвитку і реформування органів державної влади в сфері соціального захисту.

Офіси організації розташовані в трьох містах України — Києві, Львові та Херсоні. Наразі іде робота над відкриттям представництва в Полтаві.

Полтавський офіс займатиметься допомогою переселенцям зі сходу та Криму в центральних регіонах України, вестиме моніторинг захисту та дотримання прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в регіоні, надаватиме юридичну та соціальну допомогу переселенцям; разом з іншими представництвами «КримSOS» адвокуватиме покращення законодавства щодо ВПО, тощо.

Вимоги до майбутніх працівників офісу «КримSOS» в Полтаві: досвід роботи в сфері внутрішнього переміщення (бажано), володіння проблематикою внутрішнього переселення, досвід роботи у громадському секторі, знання англійської мови (бажано), ознайомлення зі звітами міжнародних та українських неурядових організацій, що працюють в сферах правозахисту, гуманітарної допомоги, безпеки та ін.

Свої резюме та можливі уточнюючі питання організатори просять надсилати наeugenia.andreyuk@krymsos.com.

Денис Старостін

Перейти до вмісту