Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Криміналітет має відчути, що влада здатна забезпечити правопорядок, – прокурор Попов

IMG_2047

17 лютого  в обласній прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Полтавщини, на якій обговорили стан протидії злочинності, її організованим формам та корупції.

Торік завдяки правоохоронних органам вдалося досягнути певних позитивних результатів. Зокрема, у вчиненні кримінальних правопорушень викрито понад 5 тисяч осіб. Притягли до відповідальності 72 корупціонера та припинили діяльність 6 організованих злочинних груп.

Водночас, у динаміці та структурі злочинності спостерігаються негативні тенденції. «Турбує значне зростання злочинів, насамперед тяжких та особливо тяжких, умисних вбивств, розбійних нападів, грабежів. У середньому на 10 тисяч населення припадає 163 злочини… », – сказав Сергій Попов.

Як ніколи, за його словами, набуває актуальності профілактична діяльність, активне залучення до неї органів влади, місцевого самоврядування та громадськості, проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення.

Керівники правоохоронних відомств висловили стурбованість неефективною діяльністю підлеглих щодо вилучення з обігу нелегальної зброї, наркотичних речовин, викриття кримінальних правопорушень.

«Криміналітет має відчути, що влада існує і здатна забезпечити правопорядок!» – наголосив прокурор області.

Наприкінці учасники наради обговорили стратегію та розробили  комплекс спільних заходів, направлених на посилення протидії злочинності та корупції в області.

Крім головуючого прокурора області Сергія Попова у заході взяли участь начальник Головного управління Національної поліції в області Олег Бех, начальник Управління СБУ в області Юрій Рахівський, в.о. начальника Головного управління ДФС в області Борис Сидоров, в.о. начальника управління Державної пенітенціарної служби в області Петро Тітовець, а також голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко і голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, – повідомляє прес-служба прокуратури області.

IMG_2052

Перейти до вмісту