Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

КрАЗ створив новий самоскид малої вантажопідйомності

IMG_8935

Розвиваючи перспективну лінійку автомобілів з компонуванням «кабіна над двигуном», ПАТ «АвтоКрАЗ» створив новий самоскид КрАЗ-5401С2 колісної формули 4х2. Реалізацією цього нового проекту, КрАЗ розраховує закріпитися в ніші техніки нижчою вантажопідйомності, щоб потіснити іноземні аналоги.

За рахунок встановлення безкапотної кабіни самоскид КрАЗ-5401С2 дуже маневрений – його мінімальний радіус повороту близько 7,5 м. Двовісному самоскиду нескладно буде розвернутися на вузьких будівельних майданчиках, в умовах обмеженого простору міських вулиць і будинків. При невеликих, в порівнянні з традиційними капотниками КрАЗ, габаритах: 6330х2500х2960, він має вантажопідйомність до 10 тонн.

IMG_8878

Новинка оснащена дизельним рядним двигуном екологічного класу Євро-5 потужністю 335 к.с., однодисковим зчепленням і дев’ятиступеневою коробкою передач.

Комфорт водієві під час роботи забезпечить ергономічна кабіна, у якій зручні сидіння на пневматичній підвісці, регульована по куту і висоті рульова колонка, функціональна панель приладів і багато іншого з того, що знижує стомлюваність під час роботи. Також для зручності посадки-висадки кабіна має знижену компоновку.

Однією з відмінностей КрАЗ-5401С2 від інших самоскидів марки КрАЗ є оригінальна самоскидна 7-кубова платформа коробчастої форми з дистанційним механізмом запирання заднього борту. Платформа обладнана підйомним механізмом з телескопічним здвоєним циліндром.

Новий автомобіль – ідеальне рішення для міського циклу. Маркетингові дослідження ринку показали, що така техніка затребувана не тільки на внутрішньому ринку, а й за кордоном. У планах ПАТ «АвтоКрАЗ» поступово увійти до ніші малотоннажної техніки вантажопідйомністю 3-5 тонн.

Перейти до вмісту