Ви тут:
Суспільство Україна 

Група депутатів запропонувала ввести довічне ув’язнення за хабарі для суддів і прокурорів

5695_1834Група з 50 народних депутатів різних фракцій, серед яких і представник Полтавщини – Костянтин Іщейкін, внесла до Верховної Ради законопроект про довічне ув’язнення для суддів, прокурорів, слідчих та керівництва силових відомств за хабар в особливо великому розмірі замість нинішніх 8-12 років в’язниці.

Текст законопроекту №4109 на сайті парламенту поки відсутній, проте його основні положення розкрив один з авторів – депутат Костянтин Усов. Під хабарем в особливо великому розмірі розуміється сума у 207 тис. грн, яка прив’язана до мінімальної зарплати і при індексації буде змінюватися.

Автори законопроекту пропонують, щоб неправомірна вигода в особливо великому розмірі, отримана суддями; головою Вищої ради юстиції, його заступником, членами Вищої ради юстиції; головою Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, його заступником, членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, каралася довічним позбавленням волі з конфіскацією майна.

Крім того, депутати хочуть, щоб за хабар в особливо великих розмірах довічне ув’язнення з конфіскацією майна отримували директор Національного антикорупційного бюро та його заступники, слідчі Національного антикорупційного бюро; міністр внутрішніх справ та його заступники, голова Національної поліції і його заступники, слідчі Національної поліції; генеральний прокурор і його заступники, прокурори, слідчі прокуратури; голова СБУ, його заступники, слідчі СБУ, голова Державної фіскальної служби, його заступники, слідчі Державної фіскальної служби.

Також автори документу хочуть змінити закон про амністію і виключити засуджених хабарників всіх рівнів з переліку осіб, до яких можна застосувати амністію.

джерело: DT.UA

Перейти до вмісту