Ви тут:
Головне Україна 

Євросанкції з Росії знімуть після повернення Криму

SONY DSC
SONY DSC

Депутати Європарламенту прийняли чергову резолюцію по Криму, в якій закликали Росію розпочати переговори з Україною та іншими сторонами про деокупацію півострова

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційну сторінку Європарламенту.

“Ми вітаємо українську ініціативу зі створення міжнародного переговорного механізму по відновленню українського суверенітету в Криму в форматі “Женева +”, який повинен включати в себе безпосередню взаємодію з ЄС; закликаємо Росію розпочати переговори з Україною та іншими сторонами з питання деокупації Криму, для зняття торгового і енергетичного ембарго, скасування надзвичайного стану в Криму”, – йдеться в резолюції.

У документі також йдеться про те, що відновлення українського контролю над півостровом є однією з передумов для відновлення співпраці з Росією, в тому числі зупинення чинних санкцій.

“Фантастична резолюція Європарламенту щодо Криму проголосована! Зняття санкцій з РФ напряму пов’язали з поверненням Криму”, – повідомив у Facebook голова української делегації в ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв.

Крім того, Європейський парламент закликав Гаазький трибунал почати розслідувати злочини під час і після анексії Криму Російською Федерацією. Про це йдеться в прийнятій резолюції ЄП щодо Криму.

“Європейський парламент закликає до кращого доступу для міжнародних правозахисних організацій з моніторингу всіх випадків грубих порушень прав людини в Криму; закликає український уряд використовувати всі наявні в його розпорядженні засоби для розслідування і судового переслідування за військові злочини, вчинені на її території; закликає міжнародне співтовариство, у тому числі й Гаазький трибунал, почати розслідування потенційних злочинів, скоєних під час незаконної анексії Криму і після”, – йдеться в резолюції.

Перейти до вмісту