Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“До кінця лютого учасники АТО без перешкод зможуть отримати земельні ділянки”, – Головко

DSC_0057

До кінця лютого на Полтавщині учасники АТО зможуть без перешкод отримувати земельні ділянки, наголосив під час громадських обговорень голова Полтавської ОДА Валерій Головко у Центрі допомоги учасникам АТО.

Напередодні до очільника ОДА на особистий прийом прийшли учасники АТО із питаннями щодо отримання земельних ділянок та бездіяльності Головного управління Держгеокадастру у Полтавському районі.

Я не бачу зараз проблеми, звичайно є зауваження ГУ Держгеокадастру у Полтавській області до заявників. Я вважаю, що вони створені штучно. Ми вже відпрацювали алгоритм роботи. Переконаний, що за поточний місяць ми вирішимо всі питання пільг та вимог учасників АТО. Для мене це — пріоритет”, – зазначив Валерій Головко.

Взяти участь в обговоренні надзвичайно гострого соціального питання мають депутати обласної ради – кожен на своєю окрузі. В цьому переконаний голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

“Щоб питання виділення землі було максимально прозорим треба облікувати земельні ділянки в кожному районі і визначити їх конкретну кількість. Це убезпечить від подвійних дозволів на землю, від спекуляцій навколо цього питання. І разом з місцевими громадами, разом з фахівцями Держгеоакадастру, ми вирішимо гостру соціальну проблему – виділення землі для учасників АТО”, – сказав Олександр Біленький.


Усі клопотання учасників АТО у Держгеокадастрі розглядають першочергово, запевнила в. о. начальника ГУ Держгеокадастру у Полтавській області Наталя Дяченко.

За минулий рік ми розглянули понад 2 тисячі заяв. Майже 90 відсотків отримали позитивний результат. Реєстр вільних земельних ділянок можна переглянути на нашому сайті. Працівники районних відділів ГУ Держгеокадастру у Полтавській області отримали доручення провести моніторинг земель, які використовуються незаконно”, – повідомила Наталя Дяченко.

Учасник АТО, громадський активіст Олександр Русін додав, що на сайті Полтавської міської ради вже зареєстрували рішення про накладення мораторію на відчуження земель райрадами до створення єдиного реєстру учасників АТО та вільних земельних ділянок.

Майже 50 гектарів землі у Полтавському районі готові віддати військовим ВАТ “Полтавське”, повідомив перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький.

Відтепер реєстр земельних ділянок буде на сайті Центру допомоги учасникам АТО. Комунікатор — Валерій Довженко. У лютому проведуть виїзні наради у кожному районі Полтавщини. Зокрема, першу таку нараду проведуть у Полтавському районі вже наступного тижня.

Про вимоги учасників АТО дивіться у ВІДЕО

Перейти до вмісту