Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

АМКУ розпочав справу проти Гребінківської міськради

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України порушила справу проти виконавчого комітету Гребінківської міської ради за ознаками антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування.

Як встановило Відділення за результатами розгляду звернення, виконком Гребінківської міської ради визначив виконавця послуг з автономного постачання теплової енергії, гарячої води жилих будинків та з централізованого постачання теплової енергії та гарячої води ВП «Локомотивне Депо Гребінка» ДП «Південна залізниця», але виконкомом не було встановлено тарифів на вказані послуги для зазначеного підприємства.

Отже, фактично, з січня 2010р. по грудень 2015р. ВП «Локомотивне Депо Гребінка» застосовувало економічно необгрунтовані тарифи на послуги з централізованого опалення та послуги з централізованого постачання гарячої води для населення м. Гребінка.

Застосування ВП «Локомотивне Депо Гребінка» економічно необґрунтованих тарифів на послуги з централізованого опалення та послуги з централізованого постачання гарячої води для населення з порушенням встановленого законодавством порядку формування тарифу, створило умови, що сприяли для вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що було б неможливим за умов існування значної конкуренції на ринку.

І тільки 11.12.2015р. виконком прийняв рішення № 244 «Про встановлення тарифу на послуги централізованого опалення, послуги з централізованого постачання гарячої води, що надаються виробничим підрозділом «Локомотивне депо Гребінка» Регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» встановлено тарифи для ВП «Локомотивне Депо Гребінка»:

– на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків з будинковими приладами обліку теплової енергії за 1 Гкал – 709,97грн. (з ПДВ);

– на послугу з централізованого постачання гарячої води – 55,14грн. за 1м3(з ПДВ).

За вищевказаними тарифами ВП «Локомотивне Депо Гребінка» проводиться нарахування плати за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води населенню м. Гребінка починаючи з 01.01.2016р. по даний час.

Враховуючи вищезазначене, в діях виконавчого комітету Гребінківської міської ради вбачаються ознаки порушення конкурентного законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 7 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» – заборонених згідно із статтею 17 Закону України “Про захист економічної конкуренції”, що створило умови для вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції ВП «Локомотивне Депо Гребінка».

Розслідування у справі триває.

Перейти до вмісту