Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

В рамках Всеукраїнського тижня права управління Держпраці провело низку заходів

З сьомого по одинадцяте грудня за ініціативи Управління Держпраці у Полтавській області відбулися семінари з питань професійних ризиків, консультації на підприємствах та «круглі столи» за участі сторін соціального партнерства. Спеціалісти Управління надавали відповіді на запитання у режимі телефону довіри та додаткові розяснення та консультації під час особистого прийому громадян. Окремо висвітлювались питання стосовно врегулювання трудових відносин працівників, мобілізованих на військову службу. Крім того, девятого грудня в Управлінні пройшов День відкритих дверей. Протягом робочого дня кожен охочий мав змогу ознайомитися з організацією роботи Управління, а також отримати безоплатну первинну правову допомогу з питань реалізації та захисту прав людини в межах компетенції Держпраці.

Особливу увагу цьогоріч приділили молоді. У рамках Всеукраїнського тижня права полтавські фахівці Держпраці відвідали провідні вищі навчальні заклади області. Тематичні лекції, роз’яснювальні семінари, консультації з питань законодавства про працю та вимог безпеки підготували управлінці для майбутніх працівників підприємств. Кількість питань, які поставили студенти спеціалістам, підтверджує зацікавленість молодого покоління у безпечній праці та захисті прав працівника.

Не оминули увагою й викладачів полтавських ВНЗ. Начальник Управління Держпраці Сергій Щербак прочитав лекцію з питань трудового права та охорони праці для викладацького складу Полтавської державної аграрної академії, роз’яснив практичне застосування трудового законодавства, наголосив на правах та обов’язках керівників та працівників підприємств.

Також, слід зазначити, що поза межами акції фахівці Управління Держпраці у Полтавській області проводять постійну інформаційно-роз`яснювальну роботу, щоденно надають відповіді на запитання у режимі телефону довіриУправління  (05322) 7-51-66, проводять особистий прийом та опрацьовують письмові звернення громадян. Крім того, найактуальніші запитання та відповіді надаються на офіційному сайті Управління у рубриці «Запитайте в нас» та у засобах масової інформації.

Довідка:

Загальнодержавна акція Тиждень права проводиться в Україні щорічно відповідно до Указу Президента від 8 грудня 2008 року №1149 «Про Всеукраїнський тиждень права» та був започаткований з нагоди 60-ї річниці проголошення 10 грудня 1948 року Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини.

Перейти до вмісту