Ви тут:
Головне Медицина Полтавщина Суспільство 

У Ромодані і Гребінці через закриття лікарень люди можуть лишитися без медичної допомоги

мед лікар медиц емблема

Жителі селища Ромодан Миргородського району Полтавської області у середині грудня вже мітингували проти скорочення у єдиній на все селище лікарні.  

Раніше тут було два стаціонара, пологовий будинок, дві поліклініки, тепер у селі не залишається навіть екстреної меддопомоги (а з Миргороду “швидка” може добиратися більше 40 хвилин), нема патронажної сестри чи акушерки. Ромодан — вузлова станція, навколо селища є ще багато хуторів, з яких люди звертаються до лікарні, тож у більше 3 тисяч людей тепер назріває соціальна напруга, а місцева влада самоусунулася від проблеми.

Від народного депутата Олега Кулініча відповідне звернення оприлюднили та взяли до уваги депутати на засіданні профільної комісії облради.

Нагадаємо, до 2015 року лікарня знаходилася на балансі Південної залізниці, проте є рішення Кабміну №975-р від 16.09.2015 про передачу лікарні з державної власності у комунальну власність територіальної громади. 

Аналогічна ситуація склалася з залізничною лікарнею міста Гребінка (лікарня обслуговувала понад 9 тисяч осіб). 25  працівників в Ромодані і 139 працівників в Гребінці попередили про звільнення.

 

Перейти до вмісту