Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У ПолтНТУ відкрили міжнародну австрійсько-українську виставку

image009_645x429

У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка стартувала Міжнародна австрійсько-українська виставка робіт унікального художника Фредеріка Кіслера «Фредерік Кіслер – художник, архітектор, візіонер», яка зібрала поціновувачів мистецтва Полтавщини. Про це повідомляють у ПолтНТУ.

Мистецький захід відбувся завдяки об’єднанню зусиль адміністрації Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, оновленого складу кафедри образотворчого мистецтва, зусиль науковців Київського національного університету будівництва та архітектури, а також за підтримки Чернівецької міської ради, представництва ОЕАД у Львові та керівника Міжнародного австрійсько-американського приватного фонду імені Фрідріха та Ліліан Кіслер.

– У ПолтНТУ, за підтримки міжнародного австрійського фонду Фредеріка та Ліліан Кіслер, ми маємо змогу реалізувати цей унікальний проект. Оновлена кафедра образотворчого мистецтва працює на конкретний результат. Саме дієва співпраця з колегами науковцями з інших університетів, за підтримки благодійних фондів, дала змогу реалізувати цей проект на базі нашого університету. Унікальним він є тому, що саме сьогодні зустрічаються представники посольств двох держав, які є стратегічними партнерами України: американське та австрійське посольство, – зазначив проректор з наукової та інноваційної роботи ПолтНТУ Володимир Муравльов.

Під час виставки усі присутні переглянули роботи австрійсько-американського художника Фредеріка Кіслера, який народився у місті Чернівці. Саме до 125-річчя цього легендарного митця і був організований міжнародний захід. Член бюро Українського національного комітету Міжнародної ради UNESCO з питань пам’яток і визначних місць Світлана Біленкова провела оглядову екскурсію та ознайомила усіх присутніх із геніальною особистістю та творчим доробком видатного архітектора, художника, скульптора, філософа Фрідріха Кіслера.

Міжнародна виставка підтверджує те, що архітектурний факультет та кафедра образотворчого мистецтва мають великі перспективи на міжнародному освітньому рівні.

http://pntu.edu.ua/images/k2/2015/12_December/10_exhibition/image005_645x429.jpg

http://pntu.edu.ua/images/k2/2015/12_December/10_exhibition/image001_645x429.jpg

Перейти до вмісту