Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві урочисто відкрили “Короленківську ялинку”

08233881_3726f218

Свого часу відомий письменник, наш земляк Володимир Короленко започаткував чудову традицію – запрошувати до себе на Новорічну гостину дітей, робити їм подарунки, пригощати духмяним чаєм і солодощами. Справу продовжують і нині – у музеї-садибі письменника урочисто відкрили іменну ялинка. На свято, організоване за підтримки Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, запросили вихованців школи-інтернату № 2. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Директор Центру соціальних служб Ольга Буднікова привітала із новорічними святамита вручила подарунки від міської влади. Провідний науковий співробітник Людмила Ольховська розповіла дітям про добру традицію Володимира Короленка, про іграшки, якими прикрашалась Короленківська ялинка та продемонструвала музейні експонати.

На школярів чекала чудова концертно-ігрова програма. Юні артисти творчого центру Наталії Май міського Будинку культури та вихованець музичного гуртка Палацу дитячої та юнацької творчості Микола Стрілець вражали усіх своїми талантами.

Волонтери провели для вихованців школи-інтернату майстер-клас з виготовлення ялинкової прикраси – зимової шапочки. Окрім цього, для дітлахів проводили різноманітні зимові ігри та конкурси, в яких вони залюбки брали участь. Наостанок усі смакували відомим короленківським чаєм.

Перейти до вмісту