Ви тут:
Головне Оголошення Полтавщина Суспільство 

У Полтаві розпочалася акція «Книжка під подушку» для дітей з соціально незахищених сімей

У Полтаві з 7 по 19 грудня проходить благодійна акція «Книжка під подушку». Мета акції — збір книг для дітей з соціально незахищених сімей та з родин переселенців.

«Книжка під подушку» — це благодійна акція по збору книг. За словами організаторів, незалежного мистецького об’єднання «Magnum Opus», у акції є дві мети: надати дітям з соціально незахищених сімей і дітям переселенців допомогу та популяризувати серед них читання.

Акція буде тривати ще 11 днів. Протягом цього часу організатори збиратимуть навчальні та художні дитячі книги, які будуть передані «Центру розвитку дитини» (вул. Монастирська, 32а) як подарунки на День святого Миколая.

На думку одного з ініціаторів акції «маґнумця» Дениса Старостіна, не кожен має змогу побудувати новий дитячий майданчик або капітально відремонтувати дитсадок. Але будь-кому з полтавців під силу зробити життя дітей з соціально незахищених сімей змістовнішим і цікавішим, подарувавши їм книги:

— Сьогодні, коли країна переживає не найкращі часи, діти з соціально незахищених сімей стають особливо вразливими. Ми не маємо можливості зробити щось глобальне. Але в той самий час, здавалося б, невеликий, але корисний подарунок матиме для цих дітей величезне значення. Їм як ніколи потрібні наші увага та піклування.

Світлана Большева, керівник Центру дитячого розвитку та психолог Благодійної організації «Світло надії» говорить, що до них часто звертаються переселенці:

— Вони приїхали до Полтави з невеличкими пакуночками, з основними речами. Іграшок і книжок зазвичай такі родини з собою не беруть. І ми намагаємося знову повернути цих дітей у звичну для них атмосферу. Тому книжки нам потрібні, бо вони допомагають їм поринути у дитинство. Тут є тонкий психологічний момент. Адже дітям важко у новому місці, без іграшок, без активних занять, без спілкування з однолітками. А книги та іграшки якраз і дають дитині відчуття того, що все буде добре. Вони поринають у цей книжковий світ, і відволікаються від проблем. Ми маємо створити відчуття дитинства для них, аби вони краще адаптувалися до нових умов.

Незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus» пропонує всім охочим долучитися до акції збору книг для дітей з соціально незахищених сімей та дітей переселенців — «Книжка під подушку». А також допомогти популяризувати дану ініціативу в соціальних мережах хештеґом #КнижкаПідПодушку.

Контактні особи: 099-41-62-368 (Денис), 050-52-12-930 (Ірина).

Довідка: Головне завдання Центру дитячого розвитку — допомога дітям, родини яких опинилися у складних життєвих обставинах. Це можуть бути діти і з родин внутрішньо переміщених осіб, діти ВІЛ-інфікованих, наркозалежних батьків, діти-сироти, діти із неблагонадійних сімей.

Центр забезпечує денний догляд, організацію змістовного дозвілля дітей, а також організацію навчально-виховної роботи. Працівники центру, більшість з яких є соціальними працівниками або вчителями, проводять із дітьми творчі заняття, ігрову програма. Фахівці Центру допомагають дітям у підготовці до школи. Центр проводить комплексні заняття із математики, логіки, англійської мови, читання.

Роман Повзик, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»

Перейти до вмісту