Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

У Полтаві проходить тренінг, покликаний зупинити всі прояви насилля в сім’ї

У Полтаві проходить семінар-тренінг, покликаний зупинити всі прояви насилля в сім’ї. Протягом п’яти днів соціальні працівники, медики, психологи вивчатимуть навички роботи з корекційними програмами по роботі з чоловіками та жінками.

Насилля у родині – це завжди була актуальна проблема, про яку зазвичай не говорять вголос, – каже керівник центру розвитку дити БО “Світло надії” Світлана Большева. Не виняток – і Полтава. Однак частіше звикли говорити про фізичне насильство, замовчуючи економічне та сексуальне.

“Ця проблема актуальна не лише для Полтавщини, а й в усього світу. Адже через певні стереотипи та міфи жінки вважають, що це сміття не потрібно виносити на загальний огляд. Про це мовчать. І терплять роками. Звикли вважати, що насильство — це побиття, а не брудна лайка, заборона працювати, шантаж та інше”, – розповіла Большева.

Головне, кажуть організатори, не замовчувати цю проблему.

З тими жінками, які хочуть змінити життя передбачена робота з психологом за спеціальними корекційними програмами.

“Ми вивчаємо як працювати з тими чи іншими людьми. Це певні форми роботи: індивідуальне консультування, мотиваційна бесіда, діагностика, групова робота. Ця проблема є дуже закритою. Наша задача показати, що можна говорити іншою мовою, не обов’язково через насильство”, – зазначила медичний психолог Людмила Мельник .

Чому навчилися за два дні роботи розповіла одна з учасниць працівник БО “Світло надії” Юлія Цвітайло.

“Доводиться часто зустрічатися з клієнтами, які потерпають від насильства в сім’ї. Ми повинні мати певний рівень кваліфікації, щоб надати допомогу. Зазвичай люди не говорять про насильство, цю проблему викривають в процесі спілкування. Через сором чи з інших причин жінки бояться про це говорити тому нам як спеціалістам потрібно розпізнати ту жінку, яка потерпає від насильства. Щоб їй допомогти”, сказала Цвітайло.

Тренінг проходить за підтримки Міністерства соціальної політики України та Міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» і представництва Європейського Союзу в Україні в рамках реалізації проекту «Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні».

Перейти до вмісту