Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві на іконах можна “побачити Невидимого”

Знімок екрану - 25.12.15 - 11:01:02

У галереї сучасного мистецтва JUMP відкрилася виставка 30 ікон «Прийдіть побачите Невидимого», під керівництвом священика Сергія Павелка. До експозиції увійшли роботи, виконані в різних техніках, зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських та зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона, ікона на камені, а також експериментальну реконструкцію старовинних ікон з використанням елементів надсучасних технологій – приміром, інкрустацію електронними платами.

Зима в житті людини є своєрідною точкою відліку – з її закінченням закінчується один період життя і починається інший, повний нових сподівань та надій на краще. Тому не випадково родина іконописців приурочила виставку до різдвяних новорічних свят.

Родзинка виставки – 8 ікон, написаних на камені. Ці ікони є зразком сучасної української ікони, вони поєднують в собі канон церкви та творчість.

Іконописці майстерні «Небо на землі» прагнуть дотримуватися старовинних технологій – використовують тільки натуральні матеріали, а фарби готують із природних мінералів та пігментів власноруч. Іконописці « Небо на землі» наголошують на унікальності такого виду мистецтва, як іконопис. Ікона є однією з основних святинь християнського світу є також і твором мистецтва та посідає особливе місце в сучасному культурному процесі.

Виставка триватиме до 24 січня.

Знімок екрану - 25.12.15 - 11:01:53

123

Перейти до вмісту