Ви тут:

ТОВ “Бовітус” порушило право споживачів на одержання послуг в рівних умовах за обгрунтованними цінами

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ТОВ «Бовітус» (м. Кременчук) на 68 тис. грн. за зловживання монопольним становищем на ринку забору технічної води з метою постачання технічної води споживачам в територіальних межах м. Кременчук та с. Омельник Кременчуцького району Полтавської області, в частині мереж КП “Кременчукводоканал”, через які здійснювалося транспортування технічної води Споживачам.

Як встановило Відділення за результатами розгляду заяви, ТОВ «Бовітус”» без об’єктивно виправданих на те причин застосовувало різні тарифи на постачання технічної води суб’єктам господарювання (споживачам), що є порушенням конкурентного законодавства у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на зазначеному ринку.

«Товариство було обізнано з законодавством про захист економічної конкуренції, своїм монопольним становищем на ринку постачання технічної води та чітко усвідомлювало міру відповідальності, покладену на нього даним законодавством, враховуючи своє монопольне становище на вказаному ринку та відсутність права вибору у споживачів послуги з постачання технічної води», – зазначив голова територіального відділення Володимир Оніщенко.

Застосування різних цін на послуги згідно договорів, які мають однаковий предмет, тобто є ідентичними за своєю суттю (рівнозначними) фактично ставить споживачів в нерівні умови один до одного, наслідком чого є одержання даними споживачами послуги за вищими цінами без об’єктивних причин, на відміну від інших. Тобто, ТОВ “Бовітус” порушено право споживачів на одержання послуг в рівних умовах за обґрунтованими цінами.

Треба зазначити, що ТОВ “Бовітус” з 01.02.2010 року по 30.05.2014 року надавав послуги з постачання технічної води 8 споживачам, а саме: ПАТ “Полтаваобленерго” в особі філії Кременчуцької ТЕЦ, ТОВ “Кременчукнафтопродукт Груп”, ТОВ “Кременчуцька овочева фабрика”, ВАТ “Кременчуцький завод технічного вуглецю”, ПАТ “Уктранснафта”, КП “Спеціалізований комбінат ритуальних послуг”, ТОВ “Промсистема, ТОВ “Кременчукпропангаз”.

Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України

Перейти до вмісту