Ви тут:
Головне Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

СБУ просить полтавців зберігати пильність та дотримуватися заходів безпеки під час Новорічних та Різдвяних свят

57895Управління Служби безпеки України в Полтавській області звертається до мешканців та гостей Полтавщини з проханням зберігати пильність та дотримуватися заходів безпеки під час Новорічних та Різдвяних свят.

Службою безпеки України разом з іншими правоохоронними органами посилено заходи з охорони потенційно вразливих об’єктів та місць масового скупчення людей. Реалізується масштабний комплекс дій, що спрямовані на своєчасне виявлення, попередження та припинення можливих терористичних проявів.

Запобігання небезпечним для життя людей ситуаціям залежить й від кожного з вас. Основні правила поведінки у випадку їх виникнення:

У разі виявлення підозрілого предмета у місці святкування:

Повідомте про факт правоохоронні органи та викличте швидку допомогу і аварійні служби;

Не наближайтеся, не торкайтеся, не розкривайте, не переміщайте знахідку, не заливайте її рідиною, не засипайте піском, не користуйтеся поблизу радіо – і електроапаратурою, мобільними телефонами.

Відведіть людей від місця перебування підозрілого предмета;

При необхідності організуйте відключення комунікацій газу, води й електрики.

У випадку вибуху необхідно негайно організувати і забезпечити виконання таких основних заходів:

Викличте на об’єкт пожежних, швидку допомогу, рятувальників, комунальні служби (газ, електрика, тепло);

Якщо є постраждалі, то до прибуття служби швидкої допомоги надайте їм першу медичну допомогу;

У разі виникнення пожежі, необхідно вжити заходів з її гасіння власними силами за допомогою наявних протипожежних засобів.

При захопленні людей у заручники:

По можливості негайно повідомте правоохоронні органи;

Не вступайте в переговори з терористами, намагайтеся виконувати їхні вимоги, якщо це не загрожує життю і здоров’ю людей.

В Управлінні Служби безпеки України в Полтавській області діє цілодобовий телефон довіри. У разі виявлення зброї чи вибухових пристроїв, наявності даних про факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, а також фактів чи інформації про наміри здійснення сепаратистської та терористичної діяльності просимо звертатися за номером: (0532) 51-18-38 або до ГУ поліції в Полтавській області за номером – 102.

Перейти до вмісту