Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

У Кременчуцькому районі рятувальники і ветеринари облаштували карантинну зону

свин порося тварин17 грудня о 15:35 у одному із приватних домогосподарств по вул. Леонова с. Дзержинське Кременчуцького району стався падіж поголів’я свиней (з 50 голів загинуло 6 свиней).

З метою проведення дослідження на інфекційні хвороби 17 грудня 2015 року було відібрано патологоанатомічні матеріали, які були направлені до Державного науково-дослідницького інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Як повідомили у ГУ ДСНС України в Полтавській області результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 17 грудня було виявили позитивний діагноз «Африканська чума свиней».

Працівники районної ветеринарної медицини решту 44 свиней з підозрою на захворювання умертвили безкровним способом.

Проведено засідання Кременчуцької районної надзвичайної протиепізоотичної комісії, де прийнято рішення про оголошення 3-х кілометрової карантинної зони захисту на території   с. Дзержинське та с. Мала Кохнівка та 20-ти кілометрової зони нагляду.

Для ліквідації наслідків залучено екскаватор для здійснення земельних робіт (викопано яму).

Співробітники 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Кременчук заклали паливні дрова і автомобільні шини. Працівниками районної ветеринарної медицини спільно з працівниками ДСНС, проведено транспортування та спалювання 50 інфікованих туш.

Всього для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 27 чол., 9 од. техніки, з них 15 працівників ДСНС та 3 одиниці техніки, 10 чол., 4 од. техніки та 10 працівників ветмедицини, 1 одиниця техніки та 1 працівник національної поліції, 1 одиниця техніки та 1 місцевий мешканець.

Силами Потоківської сільської ради проводиться облаштування карантинної зони ветеринарно-поліцейським постом.

Перейти до вмісту