Ви тут:

Рада спростила процедуру відведення земельних ділянок

im578x383-рада

Верховна Рада України прийняла закон “Про внесення змін до статті 50 Закону України “Про землеустрій” щодо спрощення процедури виготовлення проектів землеустрою для відведення земельних ділянок”.

За прийняття відповідного законопроекту №1280 в другому читанні та в цілому проголосували 319 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, його прийняття дозволить усунути правову колізію, яка зараз, з однієї сторони, не дає можливості людині оформляти правовстановлюючі документи на земельні ділянки на яких розташована неоформлена нерухомість та з іншої сторони, не дає можливості оформляти правовстановлюючі документи на нерухоме майно під яким розташовані неоформлені земельні ділянки.

Як повідомляє Інсайдер, для виготовлення проекту землеустрою на земельні ділянки особа має пред’являти правовстановлюючі документи на об’єкти нерухомого майна, що розташовані на таких земельних ділянках, лише у випадку, коли права власності на ці об’єкти зареєстровані.

Це, своєю чергою, дозволить людині безперешкодно оформляти правовстановлюючі документи, на земельну ділянку на якій розташоване незареєстроване нерухоме майно.

Сьогодні ж прийняли закон і “Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо удосконалення механізму передачі земельних ділянок, відчужених для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності)”.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 122 Земельного кодексу України, надавши повноваження органам, які прийняли рішення про викуп земельних ділянок для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності, передавати такі земельні ділянки у власність чи користування.

Згідно з пояснювальною запискою до  законопроекта, існувала неузгодженість у чинному законодавстві, оскільки, наприклад,  викуп ділянки для суспільних потреб здійснює один орган місцевої влади, а відведення таких земельних ділянок – вже інший.

Перейти до вмісту