Ви тут:
Кримінал Політика Полтавщина Суспільство 

З нового року судові слухання по Кернесу проводитимуть кожного понеділка

кернес

Сьогодні на черговому засіданні Київського райсуду Полтави продовжилося опитування потерпілих по справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса та 2-х його охоронців.

На думку Кернеса, потерпiлий Ряполов не може підтвердити доказів слідства про участь Геннадія Кернеса в організації викрадення і тортурах у січні 2014 року в Харкові.

«Усім видно різницю між тим, що Ряполов заявляв на слідстві і в інтерв’ю та тим, що каже у суді. Тепер він не пам’ятає, в чому були одягнені люди навколо нього, не впевнений в описі місця події, не підтверджує, що я керував викрадачами», – сказав Кернес. «Докази, здобуті в суді, – головний наш аргумент і підстава для вироку. Крок за кроком, у відкритому суді, ми показуємо, що справа сфальсифікована і фактів у ній немає», – зазначив Харківський міський голова.

Прокуратура висловила протест проти незручних питань від Кернеса на адресу потерпілого. Також сторона обвинувачення була обурена постійними повторами запитань зі сторони Кернеса.

Прокурори та адвокати потерпілого вважають, що Кернес таким чином заплутував потерпілого.

Зокрема, Кернес заявив:”Я ж не питаю, спите ви в одному ліжку зі своїм другом псевдо-потерпілим Кутяніним чи ні. Я ставлю нормальні запитання”. 

Ряполова харківський очільник назвав агентом Генпрокуратури.

Адвокати Кернеса просили суд вигнати з зали суду уже допитаного потерпілого – Кутяніна. Мовляв, він не має права бути присутнім при допиті потерпілого, бо свідків мають допитувати окремо.

Суддя Антонов відмовив у задоволенні клопотання – Кутянін залишився у залі суду.

Також суддя прийняв рішення на наступному засіданні закінчити допит потерпілих.

У засіданні оголошено перерву до 11:00 18 січня.

Перейти до вмісту