Ви тут:
Головне Економіка Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавська облрада прийняла проект бюджету-2016 по захищених статтях

DSC_0102

“За” прийняття проекту бюджету Полтавщини на 2016 рік проголосувало 50  із 77 присутніх депутатів обласної ради.

Депутати вирішили прийняти бюджет по захищених статтях та по загальних сумах, без конкретного розподілу, щоб згодом можна було визначитися та більш точно розподілити кошти, – зазначив голова облради Олександр Біленький.

На сайті обласної ради можна побачити результати голосування 2 сесії VII скликання 24.12.2015 року за усіма прийнятими проектами рішень.

Зокрема, депутати внесли зміни до бюджету 2015 року – збільшили фінансування за рахунок державних субвенції соцзахисту, об’єктів охорони здоров’я, освіти, а також різниці у тарифах за комунальні послуги.

Прийняли проект Регламенту апарату обласної ради,про Президію обласної ради, план роботи на 2016 рік, затвердили Програму місцевого самоврядування та порядок забезпечення препаратами інсуліну за рахунок цільових видатків.

Євген Холод зазначив, що обласній раді підпорядковано 136 комунальних підприємств і перше, що треба зробити як господарям, це зробити ревізію цих закладів. Деякі – продати, деяким закладам змінити підпорядкування з обласного на міські. За його словами, Кременчуцький НПЗ «Укртатнафта»  не сплатив через зміни у законодавстві 71 млн грн податків
Нафтопереробник Василь Хоменко зазначив, що всі платежі сплачуються відповідно до закону про екологічний збір, який увійшов до акцизного збору і за 2015 рік НПЗ сплати до державного бюджету більше 5 млрд грн.

Наприкінці сесії фракція обласної ради від “Аграрної партії” заявила про перехід до опозиції. Вони обурені порушенням принципів – “аграрникам” не дісталося керівництва у жодній постійній комісії обласної ради.

 

 

Перейти до вмісту