Ви тут:
Україна 

Орієнтир на НАТО є ключовим у воєнній реформі – Президент України

2ca021433aee1f71d52630e6604ed4ba_1449241972_extra_large

Президент Петро Порошенко назвав пріоритетом розвитку національного Війська досягнення взаємосумісності з силами і засобами збройних сил країн-членів НАТО. «Орієнтир на Атлантику є ключовим у цій воєнній реформі», – зазначив Президент у виступі перед учасниками урочистого зібрання з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України.

«На жаль, Україна наприкінці минулого десятиріччя не змогла проскочити у відкриті двері до НАТО, і Альянс в цій поточній безпековій ситуації не є офіційно союзником України де-юре. Але де-факто це наш головний партнер у забезпеченні національної безпеки», – заявив Петро Порошенко. Повідомляє прес-служба Президента.

Глава держави нагадав, що нова Воєнна доктрина ставить завдання до 2020 року забезпечити повну  сумісність Збройних Сил України з відповідними силами держав − членів НАТО. «Це потрібно тому, що ми плануємо після досягнення нами критеріїв членства отримати перспективу членства. І впевнені, розраховуємо, що буде так само продемонстровано готовність нашими партнерами прийняти Україну», – сказав Глава Української держави.

Президент зазначив, що зміни пропорцій у військовому бюджеті наближають його структуру до стандартів НАТО, повністю кореспондуються з проектом реформи сектору національної безпеки і оборони, який підготовлений і зараз проходить останні погодження у Міністерстві оборони. До його розробки були залучені найкращі іноземні фахівці.

Вже триває робота з переведення на стандарти НАТО системи забезпечення військ. Розроблено 32 технічні умови предметів речового забезпечення Збройних Сил України за стандартами Альянсу. У взаємодії зі спеціалістами країн-членів Альянсу розроблено та введено в дію Доктрину логістичного забезпечення Збройних Сил.

Запровадження сучасних підходів дозволило Міністерству оборони провести експеримент силами «Волонтерського десанту» із запровадження нової системи харчування. «Я мав високу честь і приємність скористатися результатами цього. Можу особисто засвідчити: смачно, достатньо і ефективно», – сказав Петро Порошенко.

Сформований Центр розвитку та супроводження матеріально-технічного забезпечення ЗСУ. На черзі – пілотні проекти з медичного евакуаційного забезпечення, автоматизації медичних складів, реформа системи надання військовослужбовцям житла та інші проекти, які більш ніж вдвічі підвищують ефективність використання кожної бюджетної копійки, наголосив Глава держави.

Перейти до вмісту