Ви тут:
Головне Культура Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Найдовшими зимові канікули будуть у Полтаві, найкоротшими – у Лубнах

IMG_0001

Найдовші зимові канікули будуть у Полтаві (з 4 по 31 січня), найкоротші – у Лубнах (4-8 січня). У більшості районів області вони пройдуть з 28 грудня до 10 січня.

Про це, зокрема, розповіла журналістам Олена Ухань, начальник відділу закладів інтернатного типу позашкільної та виховної освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

За її словами, цьогоріч освітяни індивідуально вирішуватимуть доцільність тривалості зимових канікул, що пов’язано з економією енергоносіїв. На канікулах на першому місці – безпека дітей, тож з батьками освітяни проводять відповідну просвітницьку роботу.

Особливу увагу приділятимуть дітям з неблагополучних сімей, щоб відволікти їх від негативного впливу  вулиці:

 

Олена Ухань також розповіла, що на зимових канікулах, старшокласники перейматимуться підготовкою до складання ЗНО, майже 100 дітей пільгових категорій отримають оздоровлення у таборах відпочинку.

Цікаві заходи для тисячі гуртківців пропонує школярам ОЦЕВУМ (28 грудня тут пройде новорічне свято). З 24 грудня в обласному театрі ім. Гоголя майже тисяча учнів зможуть прийняти участь у зимових ранках.

“Центр туризму і краєзнавства” організує для школярів різноманітні походи та екскурсії, загалом, його виховні заходи охоплять більше 4 тис. полтавських дітей.

На учнів “Малої Академії наук” також чекає “гаряча пора” олімпіад та розваг.

Серед спортивних заходів – змагання з волейболу і баскетболу в основних населених пунктах області.

По районах пройдуть акції “Новорічне вітання на передову” та “Вітання пораненому”.

Серед “родзинок” цьогорічних зимових канікул є те, що на дітей чекають 193 новорічні ковзанки, наукові конкурси та гра “Молодіжні дебати”.

Прес-конференцію провів директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вадим Штефан, який пообіцяв розміщення у регіональних ЗМІ детального переліку дитячих зимових заходів і розваг.

Перейти до вмісту