Ви тут:

Набув чинності закон Про систему іномовлення

цифрове телебачення

31 грудня набув чинності закон Про систему іномовлення в Українi, який опублікований в офіційній газеті Верховної Ради “Голос України”.

Даний закон створює правові основи діяльності державного підприємства, на яке покладаються завдання і функції мовлення за межами України.

Закон передбачає створення державного підприємства Іншомовна телерадіокомпанія України Ukraine tomorrow (ІНТУ), яке створять на базі державної телерадіокомпанії “Всесвітня служба Українське телебачення і радіомовлення” та товариства з обмеженою відповідальністю “Банківське телебачення”.

Згідно з документом, не менше 50% від загального обсягу мовлення буде проводиться англійською мовою. Телекомпанія повинна буде об’єктивно, повно та своєчасно інформувати іноземну аудиторію про події в Україні, здійснювати інформаційну підтримку українців, які перебувають за межами країни тощо.

Фінансування ІНТУ здійснюватиметься з держбюджету України і становитиме не менше 0,04% видатків загального фонду держбюджету за попередній рік.

Крім того, джерелами фінансування каналу іномовлення можуть бути кошти, отримані від продажу власної теле- і радіопродукції; кошти, отримані від трансляції реклами; плата за надання у користування авторськими та суміжними правами; добровільні, благодійні та спонсорські внески, пожертвування фізичних і юридичних осіб (крім анонімних пожертвувань) та інші надходження, не заборонені законодавством.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про іномовлення 8 грудня.

Представляючи проект, тодішній глава Міністерства інформаційної політики Юрій Стець зазначив, що платформа іномовлення запущена вже з 1 жовтня. Мовлення ведеться в Америці, Європі та Азії. Зокрема, угоди вже підписані з такими країнами, як Австралія, Греція, Молдова, Латвія, Естонія та Литва. Також провели переговори з Туреччиною, Ізраїлем, Болгарією та іншими країнами.

28 грудня президент Петро Порошенко підписав даний закон, – повідомляє nv.ua

За його словами, основним критерієм роботи іномовлення має бути об’єктивність подачі інформації про ситуацію в Україні – впровадження реформ, оборонну політику держави.

 

Перейти до вмісту