Ви тут:
Суспільство Україна 

МВФ попереджає про припинення кредитування України через провал податкової реформи і Бюджету-2016

МВФ попереджає про ризик зриву програми розширеного фінансування (EFF) України в разі неприйняття Верховною Радою податкової реформи та Держбюджету на 2016 рік, повідомляється в прес-релізі Фонду

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МВФ.

“Після значної роботи на технічному рівні проект Держбюджету і податкова реформа були передані в парламент 11 грудня. Ми стурбовані дискусією, що була вчора в парламенті, який фактично відкинув пропозиції уряду за новим Податковим кодексом і Держбюджету на 2016 рік”, – цитує прес-служба МВФ першого заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона.

МВФ підкреслює, що показник дефіциту Держбюджету на 2016 рік на рівні 3,7% є ключовою умовою для завершення другого перегляду в рамках програми співпраці EFF України і МВФ.

У той же час не менш важливим залишається і умова структурних реформ, які підтримує проект Держбюджету Міністерства фінансів.

МВФ вважає, що затвердження Бюджету, який відхиляється від програмних цілей на 2016 рік, призведе до порушення програми співпраці і розриву міжнародного фінансування України.

Перейти до вмісту