Ви тут:
Головне Суспільство Україна 

Кабмін вніс у Раду новий компромісний варіант Податкового кодексу

1450690064_pkКабмін вніс у Верховну Раду новий законопроект про зміни в Податковий кодекс. Про це повідомляє офіційний сайт ВРУ, передає Еспресо.TV.

У пояснювальній записці повідомляється, що Кабінет міністрів пропонує у частині податку на доходи фізосіб встановити єдину базову ставку в розмірі 18% замість двох діючих ставок 15% і 20%. Для дивідендів залишається ставка в розмірі 5%.

Також законопроект передбачає встановлення з 2016 року єдиної ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ) в 22% і скасування 3,6% ЄСВ, утримуваного з зарплати працівника.

Щодо спрощеної системи оподаткування законопроект містить норму про зменшення для платників III групи річного обсягу доходу з 20 млн грн до 5 млн грн зі збільшенням ставок з 2% до 3% – для платників ПДВ і з 4% до 5% – для тих, хто не платить ПДВ.

Окім того, пропонується підвищити в 1,8 рази ставки єдиного податку для IV групи платників (сільгосппідприємств) єдиного податку.

У поданому урядом законопроекті також ідеться про застосування до 1 січня 2017 року спеціального режиму оподаткування ПДВ сільськогосподарським підприємством з пропорцією 75% – сплата в бюджет, 25% – на спецрахунок для власного використання, і про скасування з 1 січня 2016 року особливостей оподаткування ПДВ при постачанні зернових та технічних культур, в результаті чого всі платники, які будуть експортувати зерно, матимуть право на бюджетне відшкодування ПДВ.

Урядовці пропонують звільнити від оподаткування товари та послуги, що постачаються і імпортуються як міжнародна технічна допомога і операції банків та інших фінансових установ з постачання майна, набутого ними у власність внаслідок звернення стягнення на таке майно.

У випадку, якщо Рада підтримує зміни до Податкового кодексу, буде запроваджено оподаткування операцій з послуг по транзитному транспортуванню природного газу з одночасним скасуванням рентної плати за транспортування природного газу трубопроводами на території України.

Перейти до вмісту