Ви тут:
Анонс Головне Оголошення Полтавщина Суспільство 

Громадськість, влада та бізнес формуватимуть стратегію розвитку Полтави на наступні три роки

Афіша(1)

20 грудня  о 11:00 в ресто-клубі «Podium» (вул. Гоголя, 38) пройде стратегічна сесія Полтави. До участі можуть долучитися активні полтавці, які мають ідеї для розвитку міста.

Захід відбудеться на запрошення представників громадськості Полтави.

Як зазначають організатори, задача сесії — сформувати бачення майбутнього міста на найближчі три роки. Крім того, учасники визначать пріоритетні проекти, реалізація яких силами громадянського суспільства, бізнесу та у співпраці з місцевою владою дозволить досягнути бажаного розвитку міста.

В ході сесії розглянуть питання розвитку місцевого самоврядування, контролю місцевої влади, розвитку економіки та підприємництва, розвитку міської інфраструктури.

Бажаючі долучитися можуть не чекати неділі, а підготувати, так би мовити, домашнє завдання. Адже через анкету попередньої реєстрації активні громадяни Полтави самостійно визначають 2-3 найбільш перспективних кластери економіки міста. В ході сесії вони сформують пропозиції для розвитку цих кластерів. Тому краще прийти вже підготовленими зі своїми пропозиціями.

Також майбутні стратеги мають визначитися, в якій саме галузі з майже 20 перелічених у анкеті, орієнтуються найкраще.

До участі запрошуються усі небайдужі до долі рідного міста полтавці, представники громадських організацій, бізнесу та міського самоуправління.

Сесія відбудеться за сприяння управління сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради. Проведе її координатор регіональних проектів Громадянської Платформи Нова Країна Олена Горб.

Анна Шавиро
Анна Шавиро

–​ Співорганізатор сесії Анна Шавиро говорить, що такі проекти вкрай необхідні для формування соціального капіталу у нашому місті:

–​ Стратегічна сесія «Нове місто» спрямована на опрацювання різних напрямків розвитку міста, вирішення пріоритетних та першочергових завдань спільними зусиллями представників бізнесу, громадськості та влади. Крім цього, учасники матимуть змогу познайомитись між собою та в процесі спільної роботи досягти конструктиву, що має бути використаний у найближчому майбутньому.

Представники Нової Країни (джерело — novakraina.org)
Представники Нової Країни (джерело — novakraina.org)

Анна впевнена, що більшість полтавських активістів та громадських об’єднань приймуть активну участь в заході:

–​  Але цього не достатньо. Сподіваємось на участь підприємців малого та середнього бізнесу, які мають пряме відношення до економіки міста та наповнення бюджету. Також чекаємо представників місцевого самоврядування та нового депутатського корпусу, адже від цього може залежати ефективність їх роботи.

Вхід вільний, але організатори наголошують на обов’язковій реєстрації: http://goo.gl/forms/RBIezkHbln.

Сесія розпочнеться о 11:00, але реєстрація — з 10:30. У разі додаткових питань: 095-344-08-20.

Довідка: Громадянська Платформа Нова Країна (http://novakraina.org/) — це неполітичне громадське об’єднання, що має на меті розробку і втілення реформ в Україні. Була заснована у лютому 2014 року активістами Майдану та об’єднує експертів і громадських діячів з різних регіонів України.

Роман Повзик

Перейти до вмісту