Ви тут:
Анонс Головне Культура Оголошення Полтавщина Суспільство 

Фрік-кабаре «Dakh Daughters» їде у Полтаву

Афіша(3)

20 грудня о 19:00 в кафе-клубі «Villa Крокодила» в рамках туру Україною виступить фрік-кабаре «Dakh Daughters».

«Dakh Daughters» — український жіночий театрально-музичний гурт, що виступає в жанрах «фрік-кабаре» і театрального перформансу. Виступає з 2012 року.

Гурт здобув популярність на «YouTube» влітку 2013 року завдяки відеокліпу «Rozy/Donbass», в якому поєднано 35-ий сонет Шекспіра, українські народні пісні, нарочито театральний пафос. Іншим популярним відео гурту стало виконання композиції «Ганнуся» на Майдані Незалежності під час протестів у грудні 2013 року.

В основі туру — музично-театральна вистава «Коли я була Алісою» за мотивами творів Льюїса Керолла «Аліса в Країні чудес» і «Аліса в Задзеркаллі». Проте глядачів попереджують, що тут не буде стандартного сюжету і звичного набору героїв.

Dakh Daugthers (джерело —  lvivtoday.com.ua)
Dakh Daugthers (джерело — lvivtoday.com.ua)

Варто зазначити, що своєю творчістю «Dakh Daughters» популяризує літературу — українську і зарубіжну. Адже використовують вони як поезію сучасників (наприклад, Юрія Андруховича), так і авторів, що вже стали класиками (Тараса Шевченка, Лесі Українки, Михайля Семенка, Йосипа Бродського, Чарльза Буковскі).

Крім такого розмаїтого авторства тексти «дочки ДАХу» співають різними діалектами української, англійською, французькою, російською, німецькою мовами. Учасниці використовують різні музичні інструменти (загалом 15 одиниць): контрабаси, віолончелі, фортепіано, маракаси, гітару, скрипку, барабани, ксилофон, акордеон, губну гармоніку та бубни, при чому «музиканти не прив’язані до своїх інструментів і легко ними міняються».

Дівчата з фрік-кабаре Dakh Daughters (джерело — platfor.ma)
Дівчата з фрік-кабаре Dakh Daughters (джерело — platfor.ma)

Учасниця «Dakh Daughters» Анна Нікітіна в одному з інтерв’ю так охарактеризувала творчість свого колективу:

–​ Якісних чисто жіночих музичних гуртів в нашому шоу-бізнесі немає. Чому талановиті дівчата не диктують свої умови? Нам хочеться робити відверту музику без компромісів із загальноприйнятими шаблонами. Ми не піддаємося існуючим форматам, а створюємо свій, який і нас радує, і всіх навколо не залишає байдужими.

У тур Україною «Dakh Daughters» вирушили 10 грудня. В цей день вони виступили у Хмельницькому. Наступними у гастрольному графіку гурту будуть Львів, Одеса, Дніпропетровськ, Полтава, Харків та Київ. Після виступу у столиці (24 грудня) фрік-кабаре їде у великий закордонний тур, і наступного разу гастролюватиме Батьківщиною нескоро. За своє трьохлітнє існування, у Полтаві гурт виступить вперше.

Роман Повзик, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»

Перейти до вмісту