Ви тут:
Головне Офіційно Полтавщина Прес-релізи Суспільство ТОП-новина 

Фахівці Держпраці розповіли про гарантії призваних на строкову службу працівників

АТО21Держава встановила ряд пільг та гарантій для працівників, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. А якщо працівника підприємства призвано на строкову військову службу, як бути в даному випадку, звільняти його за п. 3 ч. 1 ст. 36 КЗпП чи ні? Адже в даний період такі військовослужбовці виконують свій обов’язок на рівні з мобілізованими та також ризикують життям.

Так, ст. 2 Закону України Про військовий обов’язок і військову службу» (надалі – Закон №2232) встановлені наступні види військової служби:

строкова військова служба;

військова служба за призовом під час мобілізації, на особливий період;

військова служба за контрактом осіб рядового складу;

військова служба за контрактом осіб сержантського і старшинського складу;

військова служба (навчання) курсантів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, факультети військової підготовки, кафедри військової підготовки, відділення військової підготовки (далі – вищі військові навчальні заклади та військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів);

військова служба за контрактом осіб офіцерського складу;

військова служба за призовом осіб офіцерського складу.

З 11.06.2015 з метою забезпечення соціальних пільг та гарантій військовослужбовцям, які проходять строкову військову службу на особливий період, Законом України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду» (надалі – Закон№433) були внесені зміни до ст. 36, 119 КЗпП та Закону №2232.

Відтепер, відповідно до ч.2 ст.39 Закону №2232 громадяни України, призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану, користуються гарантіями, передбаченими частинами третьою та четвертою ст. 119 КЗпП.

В свою чергу, ч.3 ст.119 КЗпП передбачено, що за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності. Виплата таких компенсацій із бюджету в межах середнього заробітку проводиться за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Виходячи з вищезазначеного, підкреслимо: за працівниками, призваними на строкову військову службу «в особливий період», під час оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності.

Після закінчення так званого «особливого періоду» та проведення мобілізації, на таких працівників будуть поширюватись норми п. 3 ч. 1 ст. 36 КЗпП.

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області Полєнова Вікторія Миколаївна

Перейти до вмісту