Ви тут:
Політика Полтавщина Суспільство 

Екс-начальник полтавської міліції програв суд журналістам

молоток

Люстрованому начальнику міліції не дали стягнути 500 тисяч з газети, в якій розповіли про «Бізнес по-міліцейськи».

Колишньому начальнику Управління МВС України в Полтавській області Івану Корсуну рішенням Октябрського районного суду м. Полтава відмовлено у стягненні 500 тис моральної шкоди з журналістів. Також відмовили і у зобов’язанні принести публічні вибачення, – повідомляють Наші гроші. 

У квітні 2014 року під час Народного віча перед приміщенням Полтавської облдержадміністрації людям роздавали газету “Київські обрії” –  спецвипуск “Полтавської самооборони” зі статтею під назвою “Бізнес по-міліцейськи”. У випуску йшлося про тодішнього очільника обласної міліції Полтавщини Івана Корсуна – на посаді до люстрації він пробув з березня по жовтень 2014 року.

У статті сказано, що за Корсуном “тягнеться шлейф кримінальних історій” ще з Черкас, де той працював заступником обласного управління міліції (головою Черкаської ОДА у 2010-2014 рр. був Сергій Тулуб, який розшукується за розкрадання державних коштів). Як сказано у статті, там Корсун «мав справу із “тітушками”, ворогував із журналістами, ламав депутатам пальці, наказував міліціонерам розігнати майдан у Каневі”.

Також з прізвищем Корсуна “пов’язана тогочасна темна історія про зникнення мільйонів гривень з рахунків Черкаського ДАІ”.

Крім того, підприємець Ірина Назаренко розповіла журналісту про спільний бізнес з Корсуном – вони разом збудували автостоянку у Полтаві на вул. Г. Сталінграду, 6, на будівництво якої Корсун відвантажив з “Тальнівського заводу” 19 вагонів щебеню. За словами Назаренко, у 2006 році озброєні люди змусили її підписати боргову розписку, за якою вона була винна Корсунам 600 тис. грн.

Перейти до вмісту