Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Керівництво ФК «Полтава» домовляється з депутатами про збереження клубу

encrypted-tbn2.gstatic.comПiсля оголошення футбольним клубом «Полтава» в особі президента клубу Леоніда Соболєва оголосив про те що клуб знімається зі змагань через дії місцевої влади, ПФЛ закликала полтавську владу піти назустріч Соболєву. Причини такого кроку ФК «Полтава» публікував на сайті:

1) клуб не має можливості створити належні умови для відкриття та якісної роботи дитячо-юнацької футбольної школи в структурі клубу, а саме відсутня необхідна інфраструктура (футбольні поля, сучасні роздягальні та т.і.). Це питання залишилося поза увагою Кабінету Міністрів України та інших компетентних органів. До цього часу клубу не надано дозволу на відведення земельної ділянки біля бази ФК «Полтава за адресою: Полтавський район, с. Копили, вул. Здоров’я, 1 для влаштування нових футбольних полів.

2) клуб не має можливості створити комфортні та безпечні умови для футбольних команд та вболівальників під час проведення ігор, а саме майже три роки в зв’язку з недосконалістю в земельному законодавстві України та небажання компетентних органів вирішувати проблемні питання, клуб не може оформити право користування земельною ділянкою (стадіон «Локомотив») за адресою: м. Полтава, вул. Пролетарська, 29б, для проведення реконструкції стадіону.

3) будівництво нового сучасного стадіону в кварталі обмеженому вулицями Енгельса, Пушкарівською та Артема в м. Полтаві тривалий час не вирішується, оскільки органи місцевого самоврядування зволікають з розглядом питання щодо виділення для цього земельної ділянки

«Полтавщина Спорт» зв’язалася з лідерами депутатських фракцій Полтавської міської ради і виявилося, що більшість фракцій хоче піти назустріч Соболєву, але депутати хочуть мати можливість детально вивчити питання. І це вже не перший подібний демарш від ФК «Полтава» і взагалі клуб мало що може запропонувати місту.

Сьогодні керівництво клубу все ж зустрілося з депутатами Полтавської міської ради і обговорили основні питання. На зустрічі були присутні представники чотирьох фракцій: Оксана Деркач від «Рідного міста», Олег Бєлоножко від «Батьківщини», Юліан Матвійчук та Вадим Ямщиков від «Свободи» та Олександр Шамота від «Партії простих людей». Також на зустрічі був присутній і президент ПФЛ Сергій Макаров. Зі сторони ФК «Полтава» на зустріч прийшли президент Леонід Соболєв та генеральний директор клубу Віктор Козін.

Діалог торкнувся всіх трьох питань, які хвилювали Соболєва і начебто були причиною «крику душі». Депутати вислухали Леоніда Соболєва і дійшли до консенсусу. Депутати пообіцяли:

1) Затвердити детальний план будівництва на кварталі кварталі обмеженому вулицями Енгельса, Пушкарівською та Артема, у свою чергу Соболєв пообіцяв окрім нового стадіону побудувати школу і зробити транспортну розв’язку. Там же має бути побудоване і соціальне житло.

2) Надати Соболєву гаранії того, що дана ділянка не буде надана іншому забудовнику.

3) Звернутися до губернатора і до Кабінету Міністрів задля отримання додаткової землі у рекреаційній зоні в селі Копили під нові футбольні поля.

stadium.jpg

Таким має бути новий стадіон

Виникло питання, чи потрібен місту ще один стадіон. Соболєв і деякі депутати наголосили на тому, що стадіон «Ворскла» ім. Бутовського не відповідає всім необхідним нормам і на новому стадіоні через деякий час зможе грати полтавська «Ворскла».

На стадіоні «Локомотив» же за словами Соболєва гратимуть полтавські діти U-19. Щоправда депутати сказали, що Соболєву доведеться почекати ще мінімум місяць, адже міська рада ще навіть не сформувала депутатських комісій і не обрала секретарі, враховуючи близькість новорічних свят до прийняття рішень доведеться почекати.

— Якщо мені дадуть слово, що все буде так як ми домовилися, то я дам вказівку і команда знову збереться і буде готуватися до сезону.

Леонід Соболєв запевнив «Полтавщину Спорт», що навіть якщо його спіткає черговий «крик душі», стадіон все-одно буде збудовано.

— Я не можу гарантій, що ФК «Полтава» ніколи не зніметься зі змагань, але якщо я вкладу гроші в будівництво, то воно буде завершено.

Перейти до вмісту