Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У районах Полтавщини вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

1

14 грудня було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим атомним реактором Чорнобильської атомної електростанції. Тож щороку саме цього дня ми вшановуємо відважних ліквідаторів, хто, на щастя, поруч з нами, і вклоняємося пам’яті тих, хто пішов за межу вічності.

У цей день в Миргородському районному будинку культури відбулися районні урочистості з нагоди Дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

2

Голова Миргородської районної ради Леонід Яринич щиросердно подякував тим, хто першим взяв на себе приборкання радіаційної стихії, щоб ціною свого здоров’я або й життя захистити рідну землю. На знак щирої поваги до подвигу учасникам урочистостей були вручені почесні відзнаки.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять ліквідаторів, яких, на жаль. уже немає поруч з нами.

Право покласти квіти до пам’ятного знаку надали Бабичу Миколі Дмитровичу, Олішевку Василю Павловичу, Городничому Григорію Миколайовичу.

Божественну літургію відправив Ієрей Сергій клірик Святоуспенського собору.

Цей день нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів – чорнобильців, людей що відали свої життя та здоров’я заради спасіння нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають і не даватимуть спокою людству ще багато років. Але назавжди залишиться в серцях людей невмируща пам`ять про солдатів атомного фронту.

За сприяння голови Миргородської районної державної адміністрації Юрія Коваленка на всіх присутніх чекав приємний сюрприз – концертна програма Національного президентського оркестру України.

Такі ж концерти відбулися у Великосорочинському сільському будинку культури 14 грудня 2015 року та Ромоданівському селищному будинку культури 15 грудня 2015 року.

Національний президентський оркестр – це унікальний творчий колектив нашої Держави, в якому гармонійно поєдналися духовий, камерний, симфонічний, естрадно – симфонічний склади оркестру та Біг-бенд, що дає можливість застосовувати в своїй творчій діяльності різні жанри та стилі музичного мистецтва, гідно представляти національну музичну культуру України у світовому мистецькому просторі.

Створювали у відтінках звуків найтоншу ауру музичних творів для присутніх більше 40 музикантів. У репертуарі українські пісні, народна і класична музика, сучасні оркестрові композиції, попурі.

Захід закінчився. Усі залишали приміщення будинку культури і з піднесеним настроєм і ще довго ділилися своїми враженнями.

Перейти до вмісту