Ви тут:
Офіційно Полтавщина Суспільство 

Об’єднані територіальні громади – це нові теоретики та практики децентралізації, – Олександр Біленький

фото: oblrada.pl.ua
фото: oblrada.pl.ua

9 грудня голова обласної ради Олександр Біленький разом із першим заступником голови обласної державної адміністрації Андрієм Пісоцьким привітали очільників 12 об’єднаних територіальних громад області. Керівники та працівники цих рад зібралися на тематичний короткостроковий семінар «Актуальні питання надання адміністративних послуг в об’єднаних територіальних громадах», який відбувся на базі Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, державних підприємств та організацій. Ініціаторами та організаторами семінару стали Офіс реформ та Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації.

За кількістю об’єднаних територіальних громад Полтавщина входить у п’ятірку серед інших областей України.

– Та найважливіше не перші місця, а те, що в області знайшлись ініціативні люди, які взяли на себе відповідальність першими пройти цей шлях. І вони стануть не просто дороговказами у реформуванні. Це – нові теоретики і практики децентралізації, – зазначив під час зустрічі голова обласної ради Олександр Біленький.

У свою чергу, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький пообіцяв зачинателям справи об’єднання громад у області необхідну підтримку у питанні взаємодії з державними та контролюючими органами і організаціями. А директор Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, державних підприємств та організацій Наталія Осипенко також запросила представників об’єднаних громад до співпраці. Але вже не у якості слухачів, а у ролі викладачів з досвіду об’єднання територіальних громад в умовах децентралізації.

Цього ж дня учасники семінару провели скайп-конференцію для колег із Сум, поділившись досвідом організації та становлення громад.

Перейти до вмісту