Ви тут:
Головне Економіка Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Уряд Німеччини сприятиме залученню іноземних інвестицій у Полтавську область (ФОТО)

 

Два дні — 1 та 2 грудня у Полтавській ОДА, за підтримки проекту GIZ, проходитимуть практичні навчальні тренінги для державних службовців. Тема тренінгу сьогодні – “”Прямі іноземні інвестиції (FDI) та сприяння їх залученню, завтра ж присутні заслухають тему “Маркетинг регіону та обслуговування інвесторів”. Практичні семінари проводить експерт із 15-річним досвідом у сфері залучення інвестицій пан Роберт Хейзак, старший FDI консультант Світового Банку, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та установи UNDP, Чеська Республіка та консультант GIZ з реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні Юрій Вдовенко.

“Тема залучення прямих іноземних інвестицій надзвичайно важлива для України і Полтавської області зокрема. Саме тому проект “Консультаційний фонд реформ”, що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), сприяє розвитку людського потенціалу державних службовців, що перебувають у прямому контакті з потенційними інвесторами та які мають надавати підтримку у реалізації можливих інвестиційних проектів”, – розповів директор департаменту економічного розвитку Полтавської ОДА Дмитро Орлов.

За його словами, такі тренінги проводять з метою підтримки реалізації п.21 “Створення сприятливого для інвестицій середовища” Стратегії сталого розвитку “Україна — 2020”, умов Коаліційної угоди ВР України VІІІ скликання у частині VІІІ. “Забезпечення прискореного економічного розвитку”, особливо п. 2 “Формування через залучення приватних інвесторів сучасної індустріальної та інноваційної інфраструктури, яка відповідатиме вимогам закордонних та українських інвесторів для розміщення виробничих підприємств і науково-дослідницьких центрів” та п. 13 “Програма залучення інвестицій” Плану заходів з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Стратегії сталого розвитку “Україна — 2020” у 2015 році.

Перейти до вмісту