Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Завдяки прокуратурі Полтавщини Троянівське водосховище повернеться до земель запасу

фото: dikanka-turism.inf.ua
фото: dikanka-turism.inf.ua

Харківським апеляційним господарським судом залишено в силі рішення господарського суду Полтавської області від 7 травня цього року, яким було задоволено позов прокуратури Полтавщини та визнано недійсними 3 розпорядження Диканської районної державної адміністрації від 3 жовтня 2011 року та 4 квітня 2012 року про передачу в оренду ТОВ “КРМГ “Чиста хвиля” частини регіонального ландшафтного парку «Диканський», а саме: Троянівського водосховища. Про це повідомив заступник прокурора Полтавської області Олександр Савенко.

       «Окрім цього, рішенням суду визнано недійсними договори оренди водного об’єкта, земельних ділянок водного фонду та зобов’язано вищезгадане товариство повернути земельні ділянки загальною площею 148,3 га та вартістю понад 44 млн. грн. до земель запасу Диканської селищної та Водянобалківської сільської рад Диканського району», – сказав заступник прокурора області.

       

       Довідково: РЛП “Диканський”, створений відповідно до рішення Полтавської обласної ради від 27 жовтня 1994 року, є природоохоронною, науково-дослідною та рекреаційною установою місцевого значення та становить частину природно-заповідного фонду України.

Перейти до вмісту