Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

В Пирятині організувати діалог між переселенцями та громадою допомагають волонтери

DSC_1754

14 листопада  напередодні Міжнародного дня толерантності в приміщенні Пирятинської районної дитячої бібліотеки активісти і волонтери намагалися створити безпечний майданчик для обговорення найважливіших тем і емоційної підтримки для переміщених осіб. Захід пройшов під гаслом «Діалоги порозуміння – в місцеві громади», а ініціювала його проведення Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ».

«Ми спрямовуємо свої зусилля на те, що б посилити розвиток самодопомоги серед переміщених осіб та підтримувати активність новостворених ініціативних груп серед переселенців в громадах», – говорить керівник проекту Олександр Чепур.

Особливе місце в програмі заходу займали конкурси та розваги для дітей. Вправи проводили тренери Аліна Кравчук та Марина Скиба з Черкас. А до інтерактиву долучились не тільки діти переселенців, які мешкають на Пирятинщині, а і місцеві вихованці будинку дитячої та юнацької творчості.

«Ми упевнені, що подібні об’єднуючи заходи будуть корисні для учасників. Сподіваємося, що учасники продовжать цей особливий метод роботи з особистісними і суспільними проблемами, організації діалогу між людьми», – стверджує переселенка Юлія Кузовкова.

Для дорослих учасників передбачили анкетування, що б оцінити найголовніші потреби, вислухати історії, часто дуже емоційні, і отримати негайний зворотний зв’язок, який допомагає розібратися в ситуації і в собі.

На останок волонтери провели майстер –клас з декупажу для початківців «Створи диво своїми руками». Він об’єднав у спільній творчій діяльності родини внутрішньо переміщених осіб та мешканців міста. Усі матеріали для роботи та участь у майстер-класі були безкоштовними.

Організаційну підтримку також надав Пирятинський районний центр соціальних служб для сім̓ї, дітей молоді. А захід відбувся в рамках проекту «Посилення розвитку самодопомоги серед внутрішньо переміщених осіб та залучення їх до суспільного життя приймаючої громади» за підтримки Європейського Союзу представництва в Україні, що адмініструє громадська організація MART та Британської ради в Україні.

Перейти до вмісту